NEVŞEHİR / AVANOS - Özkonak Cumhuriyet Ortaokulu

Özkonak Cumhuriyet Ortaokulu

Adres
ÖZKONAK BELDESİ ORTA MAH. OKUL/1 SK. NEVŞEHIR AVANOS ÖZKONAK CUMHURIYET ORTAOKULU BLOK NO 2 AVANOS / NEVŞEHİR
Vizyon
Biz öğrencilerimizi başarılı, ahlaklı, kendine güveni olan bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Biz okul ortamında ve her yerde her kes "Kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmasın" ilkesine uysun istiyoruz. Eğitime %100 Destek Çocuklarımız yarınlarımız. Daha çağdaş bir Türkiye için "Eğitime %100 Destek" kampanyasına katılın. ----------------------- Bu Benim Eserim İlköğretim öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje yarışması. ------------------------- Benimle Oynar mısı? Çocuklarımız için hazırlanmış eğitici oyunlar Atatürk Köşesi Biz dünyaya yön verebilecek insanlar yetiştirmek istiyoruz. Biz okulumuzda her veli öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin bizlere inansın destek MEB olsun istiyoruz. Biz üstün yetenekli yönetici ve öğretmen kadrosu ile öğrenci ve veli memnuniyetini sağlamak, tercih edilen, güven duyulan örnek okul olmak için "VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ"
Misyon
Özkonak Cumhuriyet Ortaokulu olarak hedefimiz; Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, öğrencilerimizi milli, manevi, ahlaki, kültürel ve bilimsel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren insanlar olarak; kafası müspet ilimlerle gönlü insan sevgisiyle dolu, ailesi ve vatanını seven iyi bir yurttaş olmanın yanında, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için çalışan bütün insanlığa sevgi hoşgörü ve kardeşlik duyguları besleyen bir gençlik yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz 2022 Liseye Geçiş Sınavında puan ortalaması itibariyle ilçe birincisi olmuştur. 10 öğrenciden 2si Fen Lisesine yerleşebilecek puanı almıştır. Sportif faaliyetlerde ise Okul Sporları Bocce Yıldız Kızlar ve Erkeklerde İl üçüncüsü, futsalda il dördüncüsü olmuştur.
Öğretim Şekli :Tekli öğretim
Kalorifer Kazanlı Kömürlü Isıtma Sistemi
Avanos´a hafta içi iki saatte bir otobüs vardır.
Göynük Taşımalı Eğitim yapılmaktadır. Belediyeye ait ulaşım araçları mevcuttur.
Yerleşim Yeri
3500 nüfusu vardır. Yerleşim yeri geniş bir alandır. 700-1.000 TL arası kiralık kaloriferli daire bulunabilir.
il: 35 km İlçe:18 km
BOCCE, FUTBOL, MASA TENİSİ, BASKETBOL, HOKEY, FUTSAL