NEVŞEHİR / AVANOS - Özkonak Cumhuriyet Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, 1947 yılında 5 derslikli ilkokul eski binasında eğitim öğretime başlamıştır. 1999-2000 yılında devlet-vatandaş işbirliği ile eski bina yıkılıp yeni 3 katlı bina inşa edilerek şimdiki binada eğitim-öğretim vermeye başlanmış, 2004-2005 öğretim yılında beldede fazla okul olması ve öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanmıştır. 2005-2006 öğretim yılında Özkonak Hacı Halil Türkkan İlköğretim Okulunun Anadolu Öğretmen Lisesine dönüştürülmesi ve Nevşehir Valiliğinin 07.07.2005 gün ve 10763 Sayılı olurları ile 2005-2006 öğretim yılında Cumhuriyet İlköğretim Okulu binası olarak yeniden hizmete açılmıştır. O dönemde Hacı Halil Türkkan İlköğretim Okulu’nun öğrenci ve personeli okulumuzda eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren Özkonak Cumhuriyet Ortaokulu olarak hizmet vermektedir.

Halihazırda 7.960 m2 arsa üzerine 650 m2’lik alanda inşa edilmiş 3 katlı binada; 5 Derslik, 1 Anasınıfı, 1 Özel Eğitim Sınıfı, 1 Fen Bilimleri Laboratuvarı, 1 Matematik Atölyesi, 1 İngilizce Sınıfı, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 Kütüphane, 1 Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım Atölyesi, 1 Destek Eğitim Odası, 1 Spor Odası, 1 Müzik Odası, 1 Çok Amaçlı Salonu bulunmaktadır. Bahçesi yeşil ve bakımlıdır. Binamızın zeminlerinin tamamı seramik/laminant parke kaplamadır. Tek kişilik sıralar, geniş ve rahat öğretmenler odası, bilişim atölyesi ve 3D yazıcı, konforlu özel eğitim sınıfı, geniş ve konforlu 75 m2 her türlü eğitim materyalleriyle donatılmış anasınıfı, atölye ve laboratuvarlarda eğitim, gezilerle okul dışı öğrenmeler, veli ev ziyaretleri, veli akademiyle velilere eğitimler, futbol, bocce akıl ve zekâ oyunları okul turnuvaları ile güncel eğitim programları takip edilmektedir.

Okulumuz; 1 Okul Müdürü, Teknoloji ve Tasarım dışında tüm branş öğretmenleri, 1 sürekli geçici işçi personeli ile özel eğitim, anasınıfı dahil  toplam 7 şubede, 120 öğrenciyle yüksek kalitede hizmet vermektedir. Okulumuz öğrencileri, her yıl yapılan LGS ve İOKBS sınavlarında okulumuzun başarı oranı yüksektir. Ayrıca sportif alanlarda il ve ilçe genelinde yapılan müsabakalarda bocce, futbol, futsal, masa tenisinde dereceler elde etmişlerdir.

Okulumuz ilçeye 18 km, il merkezine 35 km uzaklıktadır. Belde belediyesi olduğundan sabah 07.00-18.00 saatleri arasında il merkezine ve ilçe merkezine her iki saatte bir otobüs seferi yapılmaktadır. Beldemizden haftanın 2 günü İstanbul'a karşılıklı doğrudan otobüs çalışmaktadır. Ulaşım yönünden herhangi bir sıkıntı yoktur. Belde nüfusunun % 60'ı İstanbul ve Avrupa ülkelerinde ikamet ettiklerinden yaz tatilinde nüfus 10.000 civarında olduğu için tatil beldesi görünümündedir. Kiralık konut sıkıntısı bulunmamaktadır. Konutların çoğunluğu kaloriferlidir, yakın zamanda doğalgaz gelecektir. Okulun lojmanı yoktur.

Özkonak Beldemizde okulumuzun yanı sıra 1 İlkokul, 1 Proje Anadolu Lisesi, 1 Kapalı Spor Salonu vardır. Belde halkı eğitim öğretime önem ve destek vermektedir.

Yayın: 22.05.2021 - Güncelleme: 20.07.2023 14:04 - Görüntülenme: 335